Múlt héten hétfőn készítettem el a krémet, vagyis több mint két hetet
állt a gesztenye a vodkában. Rögtön dupla adagot csináltam, hogy
anyuéknak is legyen. Persze apu megígérte, hogy használni fogja, de
mindig elfelejti... mérges is vagyok rá miatta.
Most már értem,
miért kendőn/anyagon át szűrte James Wong, mert sokkal gyorsabb és
kevésbé macerás, mint szűrővel. Nem is tudom, mennyit, de jó sok időt
elszórakoztam vele, mire teljesen leszűrtem az egészet. A végére már
tiszta kómás voltam a tömény alkohol szagtól, fájt a fejem. Legközelebb
biztos, hogy anyagot fogok használni.
Elméletben olyan 3 dl
gesztenye tinktúra jönne ki az egészből, de én addig nyomkodtam, amíg 4
dl lett, ekkor már nagyon elegem volt a vodkából. Ha újabb adagot
csinálok majd, akkor legalább egy órát csak hagyom állni tető nélkül a
tinktúrát, hátha enyhébb lesz a szaga.
Megfőztem a zselatint és
hozzáteszem, életemben először, ugyanis semmilyen sütit nem tudok
megenni, amiben zselatin van. Szóval igazából nem is tudtam, milyen
állagúnak kell majd lennie. Azt hiszem, tovább is főzhettem volna még,
mert miután összekevertem a gesztenyés lével, egy kicsit híg lett.
Viszont nagyon tetszett az állaga simán, nem is tudom, mire emlékeztet. Mint valami rendes krém. :DD
Miután
meghűlt, belecsepegtettem a levendula illóolajat, de csak gyorsan, ne
érezzem a szagát annyira. Egyszerűen nem szeretem az illatát, nem
tehetek róla, csak reménykedtem, hogy nem lehet majd annyira érezni
használat közben.
Megcsináltam a bőrpróbát, de másnap már jöttem
vissza Budára, és a nagy sietségben otthon felejtettem. S csak akkor
próbáltam ki igazán, mikor a hétvégére hazamentem. Szóval így igazán nem
tudom véleményezni, viszont a krém azonnal beszívódik a bőrbe, nem hagy
semmilyen érzetet, a szaga is gyorsan elmegy szerencsére. Ezt nagyon
pozitívnak tartom benne.
Nekem leginkább nyáron szokott fájni a
lábam, be is dagad, de néha télen is nehéz és húz. Éppen fájt a
lábszáram, bekentem vele és egy fél óra múlva jutott eszembe, hogy
teljesen elmúlt a fájdalom és észre sem vettem, mikor. O__O Azt hiszem,
ez jó előjel. Bár majd hosszabb távon derül ki, mennyire hatásos.
Szerencsére
nekem még nem látszik, nem dagadnak ki az erek, nincs seprűvénám, csak
fáj és dagad néha. Remélem, elmulasztja és a krém használatával meg is
előzhetem, hogy súlyosabb legyen. Pedig mindig rácsodálkoznak az
emberek, hogy milyen fiatal vagyok és milyen vékony, sokat mozgok, akkor
mégis hogy lehet nekem is? Úgy hogy genetika, két ágról is örököltem,
csak az volt a kérdés, nekem mikor jön elő.
Most reménykedek nem csak a saját, de még inkább a családom érdekében. ^^
Szia!
VálaszTörlésTe milyen vodkát és zselatint használtál hozzá?
Az enyém már több mint 2 hete ázik, de nem olyan mint Jamesnek a műsorban. A tetején van egy rozsdabarnás átlátszó réteg, aztán a sűrűbb fehér és utána a daralék. Neked is ilyen volt? Bevált a krém?
Előre is köszi a választ :)
Sajnálom, hogy ilyen soká válaszolok, talán már nincs is értelme, de azért mégis megteszem!
TörlésNekem is olyan volt, ahogy visszaemlékszem. De én felírtam annak a számlájára, hogy nem sikerült túl finomra darálni. Szűrés után keveredett. Sajnos már elég régen vettem a vodkát, olcsóbb fajta volt. Talán azért is voltam olyan rosszul a szagától.
Bevált a krém, nekem nincs látható visszerem, de ha bedagadt a lábam, vagy fájt, húzódott, kb 10-15 perc után szinte teljesen elmúlt a fájdalom.
A teljes adagot elhasználtam akkor, azóta nem kevertem. Viszont azt vettem észre, hogy sokkal ritkábban jelentkeznek a visszeres problémák, olyannyira, hogy szinte el is felejtem néha, hogy nekem ilyen bajom volt. De jelzem, én kezdeti stádiumban vagyok vagy voltam.
Sajnos a szüleimet, akiknek igazán szüksége lett volna rá, nem sikerült a rendszeres használatra rávenni.
A zselatin egyszerű tortazselé volt, vagyis növényi és nem állati eredetű. Azt nem mertem bevállalni. Viszont James Wong is növényit használt. Nálunk a tortazselé többnyire karragénból, vagyis vörösmoszatból készül.
VálaszTörlés