2014. április 13., vasárnap

Mustárpakolás

Már vagy másfél hónapja kezdtem el használni a mustáros pakolást a hajamra. Na nem tubusos mustárt nyomok a fejemre, nem. Porított mustár, fahéj, cukor, tojássárgája és olaj, meleg víz keveréke. Elég sok oldalon láttam, hogy ajánlják, ezért is kezdtem bele. Persze nem vártam, hogy egy hónap alatt látványosan 10 centit nőne a hajam, de azért mégis egy kicsit csalódott vagyok. Lehet, nem hagytam fenn elég ideig. Tudom, a hosszú lassabban nő, egy vállig érő haj akár tényleg nőhet egy hónap alatt 10 cm-t. Eddig hatszor használtam, ebből három fail volt.

Az Auchanban vettem a kimérős részen mustármagot, pontosabban mustárteához való mustárt, ez sárga mustár, boltban a mustárpor pedig általában fehér szokott lenni. Nem tudom, hogy van-e vagy milyen különbség van hatóanyag szempontjából.
Első alkalommal mozsárban törtem meg, na ez igazán felejtős. Nem lehet rendesen porítani, még másnap is szedtem a hajamból. Következőleg már kávédarálóval, sokkal jobb lett az állaga, finom poros, de még így is találok a hajamban héj darabokat. Lehet, hogy át kellene szitálnom. ^^ Viszont így sokkal olcsóbb, mert a bolti kis adag kb két alkalomra elég.

A következő két alkalomnál a problémám a cukorral volt. Koronás kristálycukor, igen, mégis olyan fura volt már kibontáskor, valami fehér finom por vonta be a szemeket és szállt ki a zacskóból, furcsálltam is. Amikor összekevertem a tojássárgájával, kicsapta az egészet! Süti sütéskor is, nálam leírta magát a Koronás kristálycukor, pedig eddig jó volt.
Na ezután a cukrot is porítottam és feloldottam meleg vízben. Negyedik próbálkozásra sikerült elérnem a megfelelő állagot - pedig nem vagyok kezdő sem főzésben, sem sütésben vagy kence készítésben >_>

Ezeket a hibákat felírom a sikertelenség számlájára. De most akkor is szünetet tartok vele. Egy hónap alatt olyan 1,5 cm-t nőtt a hajam. (most 91,5-92 cm).
Viszont arra jöttem rá, ha előre vagy hátra hajtom a fejem, sokkal durvábban hat. Tényleg, egészen fájdalmas, pedig alapból szinte semmit se éreztem. Az egész lényege ennek a pakolásnak abban áll, hogy a mustár és a fahéj keveréke izgatja a fejbőrt, ezért vérbőség keletkezik és a hajhagymák könnyebben felveszik az olajból, tojássárgájából és a cukorból a tápanyagot. Emiatt nő(ne) gyorsabban a haj.
Pihenő után újrakezdem, mert elég sokat daráltam a mustárból. xD Ha nem is ered meg a loboncom, de mindenesetre a tojást nagyon szereti. Ezekre a hibákra most már figyelni fogok.

Elkészítés:
- 3 tk mustárpor
- 1 tk fahéj (túlérzékenység esetén elhagyható)
- 2 tk kristálycukor (feloldva vagy porítva jobb)
- 2 tk bármilyen olaj (olíva, ricinus, kókusz, stb)
- 2-3 tk meleg, de nem forró víz
- 1 tojássárgája
A hozzávalókat összekeverve óvatosan felvinni a hajra, egyéni érzékenységtől függően 15-30 percet fennhagyni, majd bő vízzel lemosni. Azt mondják, minél több a cukor, annál hatékonyabb, mivel a cukor olyan mint egy katalizátor a mustár számára. Csak a hajtőre, fejbőrre kerüljön! 5-7 héten keresztül heti egyszer, aztán pár hét szünet! Érdemes előtte egy kis területen bőrpróbát végezni!
Látszik, hogy milyen darabos volt az első adag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése